Logo
0730.206.692         office@romforajeputuri.ro
Rom Foraje Puturi .RO
Rom Foraje Puturi .RO
Firma noastra executa foraje uscate, cu circulatie directa si indirecta de fluid de foraj, puturi de mica adancime si foraje de mare adancime
Rom Foraje Puturi .RO
Peste 10 ani de activitate echipa de sondori calificati si experimentati.

Foraje puturi de mica adancime

Profita ACUM de oferta lunii Iunie, 15% reducere la foraje puturi si denisipari

Foraje puturi de mica adancime – Ce sunt de fapt forajele de mica adancime


Foraje puturi de mica adancime sunt acele foraje care capteaza apa din prima si/sau a doa panza freatica acvifera. In anumite zone geografice aceste panze freatice se gasesc la adancimi foarte mari si nu oricine este dispus sa plateasca foraje puturi pentru uz casnic la pret de foraje puturi industriale.

In aceste zone se poate capta apa din infiltratii sau calcare la debite mici de exploatare, dar care pot asigura debitul necesar al unei gospodarii.

Executam foraje puturi de mica adancime de regula in soluri moi, de campie sau deal pentru ca un astfel de foraj se executa cu utilaje actionate manual, care nu au apasare hidraulica sau driculare pentru a putea strapunge rocile dure.

Din pacate nu se pot deplasa utilaje performante care au capacitati mari de forare pentru puturile de mica adancime, in cele mai multe cazuri costurile de deplasare ar depasi valoarea lucrarii executiei putului de mica adancime in sine.

Foraje puturi de mica adancime – avantaje si dezavantaje.


Trebuie stiut ca , din cauza tehnologiei de lucru un foraj put de mica adancime nu se poate compara din punct de vedere al calitatii cu un foraj put de medie sau un foraj put de mare adancime.

Foraje puturi de mica adancime au avantaje si dezavantaje, cel mai mare avantaj fiind costurile reduse de executie. Sunt foarte multi clienti care doresc executia unui put de mica adancime cu tehnologie si utilaje performante, dar la preturi cat mai mici.

Din pacate acest lucru nu este posibil din mai multe cauze: transportul pentru executia unui put de mica adancime , consum de carburant pentru delasare si executia unui put de mica adancime, in unele cazuri chiar si durata de executie a unui put de mica adancime.

Exista zone geografice unde in primele doua panze freatice exista nisipuri foarte fine, care nu pot fi oprite prin impachetare cu quart ca la forajele de medie adancime si ca la forajele de mare adancime, dar echipele noastre in timp au dezvoltat o metoda foarte eficienta prin dublare filtrului de tip screen cu o tubulatura filtrata la un diametru mai mic

Foraje puturi de mica adancime – Utilaje folosite.


Puturile de mica adancime se executa cu un utilaj actionat manual, cu dimensiuni reduse, demontabil si asamblabil la locul de executie al putului, care foloseste pentru a putea ajunge la adancimi mai mari coloane de protectie din pvc, care ulterior se extrag din putul forat , cu diametre de 250 mm sau / si 315 mm.

Foraje puturi de mica adancime – Costuri de executie -Pret


Preturile unui put pentru apa de mica adancime pot fi cuprinse intre 100 ron si 300 ron. Preturile unui put de mica adancime sunt determinate de zona geografica unde se executa forajul , de adancimea la care se doreste executia unui put de mica adancime si nu in ultimul rand in functie de tipul si diametrul tubulaturii cu care se doreste echiparea unui put de mica adancime.

Aceste foraje puturi de mica adancime se executa la adancimi cuprinse intre 5 si 35 de metrii , in functie de zona geografica unde doriti sa executati acest foraj si in functie de adancimea la care se afla panza freatica acvifera. Aceste puturi de mica adancime se executa la prima panza freatica acvifera sau la doua panza freatica acvifera, in functie de calitatea si debitul de apa dorit de client, dar si in functie de zona geografica unde urmeaza sa se execute forajul/putul respectiv.

Foraje puturi de mica adancime – Calitatea apei


Calitatea apei difera de la caz la caz , fiind influentata de mai multi factori.
Sunt recomandate aceste foraje in principal datorita pretului destul de accesibil, datorita timpului de executie si al functionalitatii forajului pe o perioada destul de indelungata. Forajele de mica adancime se executa cu tubulatura de pvc, cu diametre cuprinse intre 125 mm si 315 mm, acestea avand o calitate net superiara tuburilor clasice de beton, fiind ecologice si mult mai rezistente in timp.

Puturile de mica adancime se pot executa si pe tubulatura de beton cu un diametru de 200 mm sau cu un diametru de 300 mm, dar trebuie subliniat faptul ca aceste tuburi de beton nu mai au calitatea de odinioara.Un alt minus foarte important este debitul de apa obtinut dintr-un put de mica adancime executat/tubat cu tuburi de beton, acestea captand apa doar pe la imbinarea a doua astfel de tuburi in timp ce tubulatura de pvc poate capta panza freatica in intregime.

Foraje puturi de mica adancime – Debite de exploatare


Forajul unui put de mica adancime poate sustine din punct de vedere al debitului o gospodarie normala, in conditiile in care o familie consuma in medie aproximativ 1000 litrii pe zi.

Dintr-un put de mica adancime se pot obtine debite de apa cuprinse intre 500 si 2500 de litrii extrasi pe ora in mod normal, dar exista si locatii geografice unde se pot obtine debite mari, chiar industriale dintr-un put de mica adancime . Aceste debite pot fi cuprinse inbtre 5000 si 10000 de apa per ora, in cazuri izolate chiar si mai mari.

Puturile de mica adancime sunt ideale pentru captarea panzelor freatice de suprafata, care pot fii utilizate pentru alimentarea cu apa a unei locuinte sau pentru irigarea gradinii. Forajele de mica adancime se executa cu un utilaj de mici dimensiuni, demontabil, usor accesibil in locuri inguste si este actionat manual.

Puturile de mica adancime se foreaza uscat, avantajul fiind ca se vede cu ochiul liber fiecare strat de pamant, calcar, argila, lut precum si granulatia nisipului panzei freatice acvifere. Preturile pentru aceste foraje de mica adancime difera de la caz la caz in functie de locatie, diametrul si tipul de tubulatura dorit. Avantajul unui put de mica adancime este ca mentine pretul forajului foarte mic in comparatie cu forajele de adancimii medii sau mari, costurile pentru deplasare, tubulatura, manopera fiind cu mult mai mici.

Alte avantaje ale unui put de mica adancime :

  • DURATA DE EXECUTIE * De regula executia unui foraj de mica adancime nu dureaza mai mult de 1 zi
  • FORAREA USCATA * Se vede in timp real, odata cu saparea/forarea putului compozitia pamantului si a panzelor freatice acvifere
  • PRETUL RELATIV MIC * Costurile de executie pentru un put/foraj de mica adancime, precum si durata de executie pentru puturile de mica adancime fac ca acest tip de foraj sa fie atragator pentru clienti

Executam foraje de mica adancime in toata tara. Avem echipe disponibile pentru executia puturilor de mica adancime in mai multe localitati din tara, facilitand deplasarea practic in toata tara

Review-uri

( review-uri)
Ratingul general al serviciului:
nan ( review-uri)
5 stele
()
4 stele
()
3 stele
()
2 stele
()
1 stea
()
Ai utilizat serviciul?
Spune-ti parerea acordand o nota serviciului
Acorda o nota

Intrebari si raspunsuri

(3 intrebari) Adauga intrebare
Lau ...
16.09.2023
Am un put forat in Craiova cu tuburi albastre de 20 cm la o adancime de 20 m in 2021 si la o ploaie torentiala toata apa cu pamant si nisip de pe teren a curs in put si la colmatat aproximativ 10 metri si tuburile au coborat aproximativ 2 metri. Exista posibilitatea de refacere si eventual retubare ? Cam ce pret ar avea toata operatiunea ?
 
Rom Foraje Puturi .RO
Va multumim pentru solicitarea dumneavoastra in legatura cu Foraje puturi de mica adancime. In cel mai scurt timp un reprezentant al Rom Foraje Puturi .RO va va contacta. Pentru orice intrebare legata de Foraje puturi de mica adancime sunati la 0763.267.775
Tan ...
23.08.2023
Buna ziua, Un pret pe ml pt un put de 30 m in Adunatii-Copăceni, Jud Giurgiu. Multumesc!
 
Rom Foraje Puturi .RO
Va multumim pentru solicitarea dumneavoastra in legatura cu Foraje puturi de mica adancime. In cel mai scurt timp un reprezentant al Rom Foraje Puturi .RO va va contacta. Pentru orice intrebare legata de Foraje puturi de mica adancime sunati la 0763.267.775
Lau ...
25.07.2023
Buna ziua, Am dori sa facem un put de uz casnic in sat Gura Vaii, comuna Scortoasa, judetul Buzau. Am colaborat cu o persoana de pe OLX, care a venit cu un utilaj manual si nu a putut fora decat 4m, intrucat a descoperit un strat de piatra. Datorita lipsei de utilaje nu mai putem sapa mai departe cu aceasta persoana, asadar suntem in cautarea une firme serioase care ne poate sapa aproximativ 20 de metri adancime. Ne puteti spune daca este posibil si daca da, la ce pret? Multumesc!
 
Rom Foraje Puturi .RO
Am primit cererea dumneavoastra pentru Foraje puturi de mica adancime. Un email cu oferta pentru Foraje puturi de mica adancime va fost trimis pe email. Echipa Rom Foraje Puturi .RO va sta la dispozitie cu orice informatii despre Foraje puturi de mica adancime


Contacteaza-ne

Rom Foraje Puturi .RO

0763.267.775

0730.206.692

office@romforajeputuri.ro

www.romforajeputuri.ro

Cere oferta de pret