Logo
0730.206.692         office@romforajeputuri.ro
Rom Foraje Puturi .RO
Rom Foraje Puturi .RO
Firma noastra executa foraje uscate, cu circulatie directa si indirecta de fluid de foraj, puturi de mica adancime si foraje de mare adancime
Rom Foraje Puturi .RO
Peste 10 ani de activitate echipa de sondori calificati si experimentati.

Denisipari puturi de mica adancime

Profita ACUM de oferta lunii Iunie, 15% reducere la foraje puturi si denisipari

Denispari puturi de mica adancime – Probleme si solutii


Denisipari puturi de mica adancime – Detalii


Denisipari puturi de mica adancime – Adancimea forajelor nisipate sau colmatate cuprinsa intre 5 m si 30 m intra in categoria denisipari puturi de mica adancime. Nisiparea unui put de mica adancime apare atunci cand forajul este exploatat necorespunzator, cand parametrii de utilizare ai forajului au fost gresit determinati sau cand pompa/hidroforul este montata in dreptul filtrelor Screen sau Johnson.

Denisipari puturi de mica adancime – Metode de denisipare puturi de mica adancime
Operatia de denisipare sau decolmatare a unui put de mica adancime se face dupa caz cu pompe mecanice care absorb nisipul la vid sau prin sistemul aer-lift si consta in eliminarea dopului de nisip format in timp.

Dupa denisiparea sau decolmatarea unui put de mica adancime este recomandat sa se determine din nou parametrii de functionalitate ai forajului si montarea in mod corespunzator a pompei sau a hidroforului.

Orice foraj este predispus unei colmatari/nisipari deaceea este recomandat ca la un interval de timp 2-3 ani sa se faca, chiar si preventiv o denisipare / decolmatare a forajului.

Denisipari puturi de mica adancime – Probleme frecvente puturi de mica adancime
La puturile de mica adancime problema cu nisiparea / colmatarea apare cand respectivul foraj este facut pe tuburi de beton. Aceste tuburi in timp din cauza eroziunii apei tind sa faca brese in etaseitatea tuburilor, permitand astfel ca in timp o anumita cantitate de nisip sau mal (dupa caz) sa se adune in put, mai ales la puturile executate pe tubulatura de beton facute duta 2007.

Forajele construite cu tubulatura din pvc sunt si ele predispuse nisiparii. Prin metoda de forare , puturile de mica adancime sunt executate cu utilaje actionate manual. Aceste utilaje nu permit tehnologic ca puturile sa fie impachetate cu margaritar.

Filtrele sunt asezate direct in panza freatica, iar folosirea in mod necorespunzator al forajului din punct de vedere a debitului va aduce cu sine apa cu impuritati si nisiparea forajului.

Calitatea acestor tuburi de beton fiind relativ scazuta, folosindu-se din ce in ce mai putin ciment pentru realizarea acestora.
Nisiparea poate survenii si la un put executat pe tubulatura de pvc, daca fantele/filtrele nu au fost facute corespunzator sau daca pompa / hidroforul este mai puternica decat debitul maxim pe care le poate furniza forajul.

Denisipari puturi de mica adancime – Dupa denisiparea de mica adancime se obtine:

  • marirea permeabilitatii
  • evitarea nisiparii forajului de puntile formate oprind trecerea elementelor fine
  • marirea razei efective a forajului si implicit a debitului acestuia
  • micsorarea pierderilor de sarcina in zona activa a filtrului.

Review-uri

( review-uri)
Ratingul general al serviciului:
nan ( review-uri)
5 stele
()
4 stele
()
3 stele
()
2 stele
()
1 stea
()
Ai utilizat serviciul?
Spune-ti parerea acordand o nota serviciului
Acorda o nota

Intrebari si raspunsuri

(1 intrebari) Adauga intrebare
Str ...
06.05.2023
Denisipare puț de mică adâncime. Locuiesc în București sos. Chitila. Mulțumesc
 
Rom Foraje Puturi .RO
Va multumim pentru solicitarea dumneavoastra in legatura cu Denisipari puturi de mica adancime. In cel mai scurt timp un reprezentant al Rom Foraje Puturi .RO va va contacta. Pentru orice intrebare legata de Denisipari puturi de mica adancime sunati la 0763.267.775


Contacteaza-ne

Rom Foraje Puturi .RO

0763.267.775

0730.206.692

office@romforajeputuri.ro

www.romforajeputuri.ro

Cere oferta de pret