Logo
0730.206.692         office@romforajeputuri.ro
Rom Foraje Puturi .RO
Rom Foraje Puturi .RO
Firma noastra executa foraje uscate, cu circulatie directa si indirecta de fluid de foraj, puturi de mica adancime si foraje de mare adancime
Rom Foraje Puturi .RO
Peste 10 ani de activitate echipa de sondori calificati si experimentati.

Denisipari puturi

Profita ACUM de oferta lunii Iunie, 15% reducere la foraje puturi si denisipari

Denisipari puturi apa – Denisipari puturi apa profesionale


Denisipari puturi – In timp din diferite motive fiecare put tinde sa acumuleze o anumita cantitate de nisip. Nisipul respectiv cu cat este mai mult optureaza filtrele screen ale tubulaturii prin care se capteaza apa din panza freatica acvifera, scazand astfel debitul de apa al putului. Sistemul de pompare aduce la suprafata pariculele de nisip din foraj, suferind uzura prematura. Nici filtrele, bateriile, boilerele si centralele termice nu scapa de acest nisip, infundandu-le si reducandu-le perioada de viata.

Mentenanta


Este foarte important sa se faca denisipari puturi la intervale de 3-5 ani. Denisipari puturi periodice duc la prelungirea fietii acestora dar si la protejarea sistemelor de pompare si a instalatiilor sanitare. Denisiparile trebuiesc executate frecvent, chiar si preventiv , ca mentenanta pentru a nu avea cheltuieli neprevazute cu instalatii stricate si sisteme de pompare .

Aici intervenim noi, afland de la client date despre exploatarea forajului in ultima perioada de timp, putem determina cauzele nisiparii forajului, putand astfel lua o decizie in ceea ce priveste o eventuala interventie asupra lui. Denisiparea are rolul de a forma în jurul filtrului un filtru natural, format din granule de nisip mai mari din strat prin eliminarea nisipului foarte fin.

Nisiparea forajului


Nisiparea unui foraj consta practin in patrunderea particulelor de nisip prin margaritarul cu care este impachetata tubulatura forajului si prin filtrele screen sau johnson ale acestuia in interiorul tubulaturii, uneori acest nisip poate chiar bloca filtrele screen sau johnson, in acest caz debitul forajului se poate diminua considerabil ciar si cu 50 %. In acest caz fiind nevoie de interventia unei echipe specializate in denisiparea puturilor sau decolmatarea acestora.

Cauzele pot fi multiple in ceea ce priveste nisiparea/colmatarea unui foraj, cele mai des intalnite cazuze fiind utilizarea in mod necorespunzator a forajului cu pompe/hidrofoare de puteri mai mari decat debitul maxim al forajului sau impachetarea cu margaritar facuta in mod necorespunzator ori cu margaritar de o proasta calitate ori pe o raza foarte mica care nu filtreaza nisipul im mod corespunzator.

Metode de denisipare

  • cu pompa ce absoarbe nisipul prin balbotare
  • prin scule specifice de forare (cand in interiorul forajului avem nisip argilos)
  • prin sistem de liftare cu aer cu compresor
  • prin sistem aer-lift cu pompa mamut si motocompresor industrial.

Review-uri

( review-uri)
Ratingul general al serviciului:
nan ( review-uri)
5 stele
()
4 stele
()
3 stele
()
2 stele
()
1 stea
()
Ai utilizat serviciul?
Spune-ti parerea acordand o nota serviciului
Acorda o nota

Intrebari si raspunsuri

(0 intrebari) Adauga intrebare


Contacteaza-ne

Rom Foraje Puturi .RO

0763.267.775

0730.206.692

office@romforajeputuri.ro

www.romforajeputuri.ro

Cere oferta de pret